Okulumuz öğrencileriyle Teraryum yapıyoruz

Etkinlik icin öğrenciler masalara alınır. Teraryum için hazırlanmış olan çeşitli malzemeler(küçük figürler çakıl taşı toprak kaktüs aleovera vb bitkiler simli eva yapıştırdı makas küçük atık malzeme kutular uzun çubuklar)Masaya koyularak öğrencilere tanıtılır. Daha sonra öğrencilerden evlâlara çizilmiş olan şeritleri kesmeleri istenir kesilen şeritler küçük kutulara yapıştırılır. Uzun dil çubukları da eklenerek kartondan yapılmış tekerler takılır.el arabası şekli elde edilir.cocuklarin kesme becerileri ince motor becerileri desteklenir. Daha sonra hazırlanmış olan kaba toprak koymaları sağlanarak dokunsal olarak uyarilmalari sağlanır. Önlerindeki küçük bitkileri kaba yerleştirmesi istenir.farkli bitkileri aynı anda inceleyerek gozlemlemeleri pekiştirilir. Sin olarak en üste çakıl taşları koyularak yine farklı bir dokunsal yaran ile karşılaşmaları sağlanmış olur.Ardındanteraryum tamamlanır.öğrencilerden evde teraryumda bulunan bitkileri belli aralıklarla sulamalari istenir.boylece üstlendiği sorumluluğu yerine getirme bitki gelişimini takip edebilme ve sahip olduğu şeylerin takibini yapabilme becerileri geliştirilmiş olur.

13.01.2023 83

13-01-202313-01-202313-01-202313-01-202313-01-202313-01-2023