KENDİ ÇİFTLİĞİMİ KURUYORUM ATÖLYESİ

Okulumuz öğrencileri ile birlikte evimizden ve sınıfımızdan temin ettiğimiz oyuncak, mısır, yulaf, pirinç vb. materyalleri birleştirerek kendi çiftliğimizi kurduk. Çiftliğimizi kendi yaptığımız çitlerle üç bölüme ayırdık. Birinci bölüme mısır, ikinci bölüme yulaf üçüncü bölüme de parmak boyasıyla yeşile boyadığımız pirinçleri döktük. Her bir çiflik hayvanını yemekten hoşlandığı yiyeceğin olduğu çitin içine koyduk. Tüm hayvanların seslerini taklit ettik.Böylece taklit becerimizi geliştirdik. Ses tonumuzu değiştirerek çıkartabildiğimiz sesleri farkettik. Çiftlik hayvanlarının yaşam alanlarını , çıkardıkları sesleri, yemekten hoşlandıkları besinleri öğrenmiş olduk. Kendi kurduğumuz çiftlikte de arkadaşımızla birlikte oynayarak akran iletişimi de sağladık. En sonunda çiftlik hayvanları ile ilgili boyama yaparak ince motor becerimizi de destekledik. (GA 25)

03.02.2024 50

03-02-202403-02-202403-02-202403-02-2024