KENDİ BİLEKLİGİMİZİ TASARLADIK

Okulumuz öğrencilerinin isimlerini kalem kağıt ile değilde farklı bir şekilde eğlenerek ve yaparak yaşayarak öğrenme modeliyle yazmalarını sağladık.Her çocuk kendi isminde bulunan harfleri inceledi.Sonra bileklik için harflerini tek tek bularak bir bardak içinde topladı.Bu aşamada çocuklarımız gruplama becerisini kazandılar.Sonra ipe tek tek harfleri dizdiler .Bu aşamada ise sıralama becerisi kazanılmış oldu.Sonra kendi seçtikleri çeşitli meyve boncukları ile çocuklarımız kendi bilekligini süsledi.Üretim bilincini kazanmaları sağlandı ve üretmenin verdiği mutluluğu yaşadılar.Kimin bilekliginde hangi harfler var, kimin isminde daha çok harf var, kimin ismi uzun, kimin ismi daha kısa gibi ölçme değerlendirmeye yönelik gozlemlerde bulundular.Bileklikleri tek tek bileklerine takılarak eve götürmeleri sağlandı.

15.01.2023 83

15-01-202315-01-202315-01-2023