AĞİZ VE DİŞ SAĞLIĞI HAFTASINDA OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİNE ,DİŞ HEKİMİ KORAY ATÇEKEN DİŞ TARAMASI YAPTI

Agiz ve diş sağlığı haftasında diş hekimi Koray Atçeken okulumuza gelerek okulumuz öğrencilerine maket üzerinde dis fircalamayi ve günde kaç kez dişimizi fırçalamamiz gerektiğini anlattı.Dis fircalamazsak neler olur? Dişlerimizin sagligimiz açısından önemi, dişimiz olmasaydı neler olurdu gibi sorular sorarak bu aşamada çocukların dişlerinin önemini kavramasini sağlamayı amacladik.Dislerimize zarar veren, onları çürüten besinleri konuştuk.Sonra tek tek her çocuğun diş kontrolü yapıldı.Her çocuğa kontrol sonrasında Kahramanlık Belgesi takdim edildi.Bu aşamada çocukların özguvenleri pekistirilerek genel olarak diş hekimine gitmek istemeyen, gitmeye çekinen çocukların da bu korkusunun yenilmesi sağlandı.Cocuklar bu belgeyi alınca çok mutlu oldular.Evde aileleri ile birlikte bir haftalık diş fırçalama çizelgesi oluşturdular.Bu çizelgeyi bir hafta sonunda okula getirerek sorumluluk kazandılar.Diş fırçalama alışkanlığını kazanma yolunda önemli bir adım katettiler.

15.01.2023 164

15-01-202315-01-202315-01-202315-01-2023